PM a.k.a. Pompuan Menopause

Wargghhh!! memang aku tengah bengang giler sekarang ni. Bengang sesangatnya. Betul gak orang cakap, mana ada bos yang disukai oleh staff-staffnya. Dan aku sebagai seorang staff memang bengang gilerrr kat bos aku, seorang perempuan menopause tahap CIPAN BERANAK LAPAN yang otaknya diletakkan di celah kangkang. Kenapa aku cakap macam tu?
Biarlah aku sebutkan nama beliau sebagai Puan A sahaja. Puan A adalah isteri kepada CEO sebuah organisasi Automobil ternama negara. Beliau seorang yang sangat moody ditambah dengan emosi yang tidak stabil selama bertahun-tahun. Bila bergaduh dengan suami maka kami staff di tempat ini akan menjadi mangsa keadaan. Hukuman dibuat tanpa usul periksa. Jika terasa tak puas hati muka masam mencuka, barang-barang akan dihempas dia atas meja. Manusiakah ittewww?

Okayyy, this time might be a sensitive issue. I don’t pretend to be straight or whatever. Tapi bila dia marah dia akan mengungkit benda dari zaman jahiliah, paleolitik dan mesolitik sumer (*tadaaaa…. matilah sejarah) then baru-baru ni perli aku bila aku cakap pasal kewangan. “Hang kan banyak sugar daddy dan boyfren, hari hari boleh dapat duit.” Hellooo! Aku tahu aku siapa ok. Aku tak pernah melacur or whatever kat tempat kerja. AKu tak pernah ajar ahli keluarga dia benda tak baik dan tak senonoh. And of course mak tak ada hati langsung kat LAKI dia. Mak cari yang macam kat bawah ni. Matiker mak?

Matila Boxer gambar bendera!

Lagipun mak tak taste ngan orang tua. Motif main pegang cam ni? Huh!
Kalau cakap pasal kerja, aku rasa takder yang kurang. Semua yang disuruh aku dah buat. Takkanlah kalau bos suruh aku buat dokumen aku pergi main konek pulak. Maslah betul.

Aku rasa ini adalah bulan terakhir aku kerja kat sini. Next month tak kira apa terjadi aku akan cari kerja lain. Sebelum aku jadi pembunuh kat sini baik aku blah. Tataaaa….

Ok dak kalau aku bunuh dia cam ni? Tuang ngan minyak petrol pas tu bakar dia hidup-hidup? (Statement ini hanya rekaan ok..jangan ada yang report polis lak!)

Hujung bulan, ambik gaji pas tu blah. Ok tak?

~ by adriananatasya on January 18, 2008.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: