Siapa Harus Dipercayai?

Siapa yang harus dipercayai? Taklah gempaq sangat tajuk ni kan? Tapi ittewlah… siapa yang boleh mek percayai sekarang. Well…kasihanilah mek, sebab dah dua bulan mengalami masalah di tempat kerja. Susah berBOSkan seorang wanita ni, berkerja lak dengan wanita macxam mek ni, motiff? Sure korang ingat berebut takhta nak jadi DIVA kan? Masalhnya kawan mek satu tempat kerjapun nak berangan jadi diva gak? So mak nak jadi apa? Mother Fucker Diva kah?

Harus mak jadi diva kat tempat kerja tuh. Selama ni mak rasa mak berkuasa, tapi sekarang mek rasa dah hilang taring. Mungkin tahap menopause bos ku tue dah melampaui batas kemanusiaan dan kehaiwanan, may be? Who know…. Lagipun surely semua orang ada angan-anagn dan perasaan nak berada di atas kan? taipulah kalau di mana-mana tempat kerja tak ada kejadian tindas menindas dan pijak memijak kepala. Matila macam pijak buah anggur untuk buat wain. Huhu! Kalau macam tu gamaknya pasti dah lunyai kepala semua staff kat tempat kerja mek tu.

Bezanya anggur tu kalau dipijak ngan kaki lepas terpijak taik babi tepi jalan rumah Kak Leha pun masih sedap di minum. Bak kata orang, tahi kalau dipanggil dengan nama apapun tetap berbau busuk. kenapa aku kata cam tu? Sebab bagi aku semakin lama kita kenal seseorang, semakin kita tahu the true colours orang tu, samaada hijau, merah ataupun kelabu taik anjing. Yes aku mengaku pernah tindas orang dan buat orang berenti kat tempat kerja aku tue semata-mata kerana aku tak suka dia. Mungkin sekarang giliran aku lak dapat hukum karma tu. Aku hampir-hampir diberhentikan kerja tadi.

Yerla Kak Jenab oi! Susah kalau berboskan perempuan yang baru sekarang nak ambik tau hal kerja. Sebelum ni sibuk jaga laki kat rumah. Salah mek jugak yang berangan diva sangat selama ni. Tapi orang tak tahu tak boleh buat andaian sewenang-wenangnya. Ada sebab aku buat staf sebelum ni berhenti. Aku senior kat sini, aku tau orang tu leh buat kerja ke tak. Kalau tak baik berambuss. bukan aku tak pernah bagi peluang. Dah berbulan-bulan aku bersabar. Takkan nak tunggu kiamat? And tadi bos aku cakap “saya tahu ramai staff kat sini berhenti kerja kerana awak!” Matila mak.

~ by adriananatasya on January 30, 2008.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: