Settled

Mek berenti kerja terus tadi. Dan baru 3 minit yang lepas mek dapat mesej dari bos mek mintak mek datang esok. Konon nak wat jamuanla.. apa la… Entahlah. Esok aku nak balik kampung. Jumpa mak. jenguk kubur abah. Supaya tenang hati ni. Supaya dimudahkan dapat kerja baru.
Udah 4 tahun aku kerja kat kompani ni. Banyak yang dah aku buat. Selama ni dia kata kat semua staff baru bahawa aku ni pekerja contoh. Kembang jap. Eh! Tapi memang sekarang bila tahap menopause dia semakin meningkat. keadaan makin sukar di kawal. Akupun dah tak tahan selama past 1 tahun ni.

Since semalam aku susah nak tidur sebenarnya. Dok kat kedai makan sampai kul 5 pagi berbincang ngan Miss Kelana tentang keputusan aku ni. Tapi Miss Kelana tu tingtong. Orang tanya pendapat dia sibuk cikcur lak.

Miss kelana boring dengar keluhan hati aku

Sampai nak tutup kedai dibuatnya aku kat sini

Milo ais jer aku balun malam semalam

So, entahlah. Ikutkan aku memang dah nekad nak cari kerja lain. Aku tahu bos aku akan cuba oujuk aku kerja balik. Tapi buat apa aku nak mengalah sebabb bila tiba puting beliung dia layan aku cam binatang?!

~ by adriananatasya on February 1, 2008.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: