Warga Puchong

Hari ini genaplah 5 tahun akak menjadi sebahagian dari warga Puchong. Dulu masa akak dok kat KL dulu, bila mak akak suruh akak pindah ke sini akak tak nak. Akak rasa takde klass kat Puchong ni. Ala-ala kampung gittew. Tapi akhirnya akak mengalah jugak. Matila akak khannn kalau derhaka pada ibu. Tak cium bau syurga nanti *kaedahnya!
Mula-mula pindah ke puchong hati akak memang tak tenteram. Rasa berbelah bagi sangat. Akak rasa rugi kalau meninggalkan Kuala Lumpur tuh. Kat Wangsa Maju tulah umah akak time tu. Siap lagi akak bergaduh ngan jiran bawah rumah yang mulut macam puki lembu tu sambil bawak anak lesung batu. Tapi tu memori silam temanya khann.

kat Puchong pindah lak kat ceruk rantau Putra Perdana ni. very the ULU ok. Time tu kat block apartment akak ni cuma ada dua rumah jew yang berpenghuni. Rasa takut tu ada jugak. Time tu ala-ala memang takde kawan lah. Tapi itu semua hanya sementara.

Lama-lama akak dapat jugak biasakan diri. Akak pon mula la mengembangkan sayap yang tak nak berapa bersayap ni ke rumah-rumah jiran sebelah, bergossip ngan makcik-makcik, dengan hajat nak mengorat anak bujangnya. Berhasil jugak idea akak tu sebab selalu jugak anak-anak ikan ni datang ke rumah untu melepak sambil menengok vcd. (Haruesla kan vcd… umpan tu)

Tapi ada jugak kenangan pahitnya. Antaranya termasuklah rumah akak dipecah masuk. Habis barang-banrang akak kena kebas termasuklah keyboard dan gitar (akak ahli muzik taw!!) tapi macam manapun akak bersyukur sebab akak selamat dan sihat kat sini. Akak bangga menjadi warga Puchong. Tetibe kan.. Matila mak. Selamat ulang tahun ke 5 buat mak. Hiks!

Jom berkenalan ngan anak ikan kat PUTRA PERDANA. Hiks.. Nak no telefon sila contact akak. Matilah…. Reezberry mana????? Uolss tak maw ka????



~ by adriananatasya on April 22, 2008.

One Response to “Warga Puchong”

  1. harus lah mak nak..sape kata x nak..nanti hujung bulan bila mak free..mak and kak cam akan membawa lori untuk mengutip anak2 ikan putra perdana…pastikan yang segar2..kalau second hand pun akak nak yang quality kelas A..gitew kan demanding ni.. mak nak bg ko no phone mak kat cni tp takut ade mendajalkan mak nanti..takpe nanti mak suruh sally bodyshop bg ko kat ko..kawan mak tu…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: