3 Hari Aku Berkelana… Wahhh (Part. 2)

Dua hari seterusnya aku meluangkan masa di kampung halamku di Sekinchan, Selangor. Dah dua bulan aku tak balik ni. Rindu kat mak dan anak-anak bua aku. Wah. Memula aku ingat nak balik hujung bulan nanti, tapi better aku awalkan sebab hujung bulan ni aku ada plan lain pulak. lagipun suddenly pulak mak aku tak sihat.. so aku balik je la. Kesian kucing aku kat umah tak makan. Wah.. kesitu pulak.

Photobucket

Anak buah kesayangan aku, Fakhrul Ieman. Dah besar dah, nanti mesti jadi anak ikan pojaan. Matiker mak?****

Photobucket

Jangan gelakkan aku. Aku baru tau ini adalah pokok Misai kucing. Serius aku tak tah. Padahal pokok ni dah tiga tahun ada kat depan umah aku. Adakah otak aku ni bersaiz 64MB sajorkk??? Maatilah!

Photobucket

Inilah gunanya handphone Cyber-shot mak. Untuk mengambil gambar bunga. Maatilah kan???


Photobucket

Pokok bunga lagi. Aku bukan tau nama bunga ni, tapi aku nampak macam cantik je. So aku ambillah gambarnya.


Photobucket

Lagi satu pokok bunga, yang aku tak tau jugak namanya. Aku belasah sajork. Boleh?


Photobucket

Ini bukan aktiviti pengakap. tapi kami nak bakat kerang buat makan malam. Kat sana kerang murah, Rm 1.40 jer sekilo..so aku balun beli 6 kilo terus.. biar kembung perut makan kerang je.


Photobucket

Kerang yang dah siap dibakar. Kalau korang rasa lapar.. pergi beli sendiri di kedai yang berhampiran. Wahh!


Photobucket

LAGI SEKALI AKU NAK ULANG!! INI ILAH POKOK MISAI KUCING. MATILAH AKU TAK TAHU SELAMA NI. UWA!!

~ by adriananatasya on May 20, 2008.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: