RM5

Korang pelik tak kalau setiap hari korang beli makanan korang kena charge RM20″ 5 je? Aku bab makan ni memang pelbagai. Kekadang aku makan nasi lauk ayam dan sayur. Kekadang ikan ngan telur. Takpun daging ngan hati ayam. Tapi hari-hari kena charge RM5. Kekadang tak setimpal ngan lauk yang aku ambil.


Aku takdela kata nak boikot kedai ni, sebab aku terpaksa. Dah takde kedai dah yang buka time tengah hari kat area ni. Pening aku jap. RM 5 setiap hari. Bankrap gak aku kalau hari-hari camni. Aku bukan nak kata apa, tapi kiralah betul-betul. Aku rasa beli nasi kat kedai mamak pun ok taw. Tapi tu la… jauh pulak. Lagipun kita orang melayu nak tolong bangsa kita jugak.

~ by adriananatasya on May 30, 2008.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: