Kisah Lama

Praying mantis atau mentadak. Pelik tul aku rasa sebab tetiber je bertenggek kat grill umah aku malam semalam. Nasib baik aku tak menjerit, kalau tak habezzzla terbang periuk umah perempuan bangla gila kat tingkat bawah umah aku. Dia tu ada sakit mental sikit.. dah la dia cat umah war na hijau campur hitam dan merah sampai ke tangga. Tak ke gila tu namanya? Kekadang bila aku naik tangga sengaja je aku cakap kuat-kuat ngan member aku gini “keling mana yang bodoh sangat mengecat ni” Biarlah kalau dia dengar. Sebab aku sakit hati dia suka jaga tepi g-string mak. Matilah G-string tu. Mulut kepoh puaka alam. Pedulik akulah aku nak jadi apa.. bukannya aku mengorat laki kaupun. By the way aku tak minatpun laki dia. Bangla, dahla kulit gelap..bau busak. Matilah mak. Tapi sekarang dia dah tak sibuk-sibuk hal mak dah. Mungkin dah taubat nasuha atau telinga dia panas dengar ayat-ayat mak.

Cakap pasal gaduh ngan jiran ni, aku teringat pulak kes kat rumah lama di Wangsa Maju. Masa tu aku dok ngan Mak Ayam aku si Nomy. Kalau gaduh tu memang takleh cakaplah. Alkisahnya janda anak 2 kat bawah umah aku ni mulut cam pantat babi sikit. Kalau pasal mengata orang dialah diva katanya. Padahal non ado… Anak perempuan dia umur 18 dah ada anak satu, takde suami. Mak dia kata anak dia kena rogol, tak sampai hati nak gugurkan kandungan. Tapi jiran-jiran blok sebelah kata anak dia tu memang bohsia. Kononnya dia projek tu suka sama suak, siap kena tangkap basah lagi. Tak taulah mek!


So gaduh ngan family puaka buana alam ni lagi dasyat. Ada sekali tu kami tengah gurau-gurau kat dapur sambil masak kari. Tetiba perempuan gila tu boleh sound “masak tu tak reti senyap ke?” Wah..over sudah! Aku masak time siang bukan time 5 pagi. Kenap ko tak sound umah bebudak yang tengah karaoke tu, atau umah Kak Bedah yang tengah pasang tv cam kat panggung wayang tu. Marah dah ni. Terus si Nomy angkat periuk kari tu dan simbah kat dia dari balkoni dapur. Berani mati ni si Nomy.


Then kotorang turun berdua membawa senjata. Nomy bawak lesung batu dan mak membawa batang mop. Gila kan? Kat bawah tu memang semua ayat lucah lekuar dari mulut Nomy. Perempuan gila tu siap lagi kata nak panggil polis. Si Nomy over sudah bila dia cakap “Polis? Mana polis? Panggil cepat. Polis!!!!! Polisss!!!!!! Datang Cepat!!!! Tangkap orang gila ni!!!!” Aku yang backing kat belakang lak yang nak tergelak. Drama betul si Nomy ni. Jiran-jiran semua dah berkumpul dah. Bukan nak menenangkan, tapi dok tengok je. Pastu perempuan tu serender kot… dia blah. Tapi sempat la cakap bahawa dia tak puas hati. Yang penting ada sorang pakcik tu cakap “bagus gak korang ajar diorang tu” Bangga jap. Nampak sangat orang kat situ memang tak suka dia sekeluarga.


Bulan berikutnya agaknya dia nak berbaik ngan kitorang kot. Dia hantar bubur kat kami. Kami ni tak kisahla, ambik je. Takdelah dalam hati nak wasangka dia mandrem ke apa. Time tu dia ngah buat kenduri cukur rambut cucu luar nikah dia tu. Kitorang tak pergipun sebab kerja. Wah, panjangnya mak membebel. So far kat tempat baru ni ok lagila, takderla gaduh-gaduh ngan orang. Lagipun aku bukan nya ada buat salah ngan orang. Harap-harap aman damailah kehidupan aku di Puchong ni. Ermmm.. apa topik aku ni? Mentadak ke gaduh???? Wakakakak!

~ by adriananatasya on June 6, 2008.

One Response to “Kisah Lama”

  1. muahahahahaha!
    oadan muke!!!
    taglah kawan-kawan anda…
    banyakkan list tu!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: