Kerana Mulut

Hahahah… motipp kan mulakan entry ngan gelak. Tulah Akak dah tingtong ni, tido tak cukup. Tengok DVD dsampai kul lima pagi. Bangun kul satu. Indah dan bahagia kan hidup Akak? Hiks! So ni Akak nak habaq satu cerita. Tentang seorang kawan Akak yang ADOOOO... It’s been a while since dia putus hubungan ngan seorang mamat nih. Before that kisah ni macam kisah cinta bersegi-segi diantara Akak, dia dan mamat tu. Harueslah cinta 3 segi sebab ko suka curieks shubens Akak. Pantang Akak tertinggal hp dalam bilik, laju uols copy nombor kan? Ingat Akak tak taw????

So since dia putus hubungan ngan mamat ni, mulut dia otometikkk jadi berpuaka. Siap di sumpah seranah mamat tu, didoakan supaya mati kena langgar lori bagai. Tup-tup malam semalam telepon Akak cakap dah berbaik semula. Matilah propah kan? Konon takkan memaafkan sampai mati bagai? Akhirnya batang dia jugak yang kau dambakan khannnn?

The other story pasal anak ikan la pulak. Akak tau dia suka anak ikan, tak macam Akak yang alim nih. (*matilah) Kisah dua orang anak ikannya, yang asalnya Akak punyer, telah curang. Akak memula pelik juga sebab anak ikan tu tak pernah mesej or kol Akak. Rupa-rupanya baru Akak tau yang mereka telah diugut oleh kawan Akak ni supaya tidak menghubungi Akak lagi. Apa balasannya? Top Up lah uolsss.. Diva-diva sekarang ni kan kaya, mampu menyapport top up untuk jantan. So tetiba anak ikan ni tertelepon Akak, so Akak try koreks the sebenar story. Akak sentap sebenarnya. Tapi tula… Susah nak cakap. Siapa kawan Akak ni biarlah menjadi rahsia sahaja. Akakpun bukan marah sangat, sekali petik je satu lori anak ikan datang. Wahhhhh statement!


So cakap balik paasal mulut ni, Akak teringat somebody pernah pesan kat Akak supaya jaga mulut. Jangan cakap takbur segala. Uols fahamlah kan, kalau dah dilahirkan sebagai Diva, mulut toksah cakap. Kekadang memang cam cibai. Lagi-lagi kalau part kutuk orang ni. Matilah carutz diri sendiri ni. Tapi tulah kelebihan Diva, mampu bercakap laju, mampu meraih trofi pelakon terhebat sepanjang zaman dan macam-macam lagi. Bila dulu mulut ko takbur, sekarang ko jugak yang malu. Ibarat ko meludah, ko jilat balik. Aiyaaakkk… mak geli!

Mak tak kisah la anak hayyiems… asal ko bahagia sudehh. Denagn saper kau berlakies, Akak tak kisah. Kebahagiaan adalah milik setiap pondans, tak gittew? Asal ko gembira sudahla. Lagipon masih cantik, bolehla kau cariks anak ikan satu stadium. Kang nanti dah kertu ado nak kat kau lagi? Hiks.

nuffnang_bid = “0664d5c2c552433d9e7333fe3909457a”;

~ by adriananatasya on June 27, 2008.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: