Jom Make-Up

Dengan bangganya Akak nak citer hobi terbaru Akak, mekap muka orang secara virtual. Giloss kan? Tu lah… thanks pada Ann yang bagi kat Akak link web ni. Kalau korang nak join bolehla dan dialu-alukan sangat meng KLIK kat sini. Kiter leh buat muka janjeng dan hazab tanpa mekap tetiba berubah menjadi bidadari. (*terus mak teringat kat Kelana.. Lariiiiiiiiiiiiiiiiiiik!) Ni contoh yang akak dah buat. Tapi muka asal pompuan ni taklah sehazab mana. Perfect lah kiranya. So Akak mekap kan dia dan jadikan imej dia berlainan.

Photobucket

Ni gambar asal dia. Gambar Adriana Lima, model Victoria Secret tuh. Kalau tak mekap pon dah cantik dah. Cuba kalau Akak… komperm jantan sumer lari tengok muka Akak.

Photobucket

Foto pertama, Akak jadikan dia seksi sikit. Nak bagi rambut panjang cam tak sesuwei lak. Akak bagi fondation warna gelap sikit kat dia, dan warna mata nya Akak birukan sikit. Eye shadow campuran hitam dan merah. Lip gloss plummy sket. Ok tak?

Photobucket

Kali ni Akak cerahkan sikit Fondation dia. So nampak kulit dia cantik sikit. Rambut inspirasi dari Victoria Beckham, santeqqq tak?

Photobucket

Inspirasi dari heroin Transformers, Megan Fox. Dia kan suka lipstick warna merah ni. Kali ni Akak letak warna gold dan merah kat mata dia lak. Akak sker… sker sangat!

Photobucket

Inspirasi Coklat. Kan jaman 90-an dulu glamer kaler cekelat sampai lipstik pown kaler cekelat. Tapi yang ni Akak modenkan sikit kaler dia.

Photobucket

Waaaaa…. piuteristik tak? Tetiber kaler lime kan? Tapi cantik kan? Muka Adriana Lima ni dah terletak… memangla cantik. Cuba buat kat mata Akak… tak pasal-pasal jadi keling kang!

Photobucket

Last sekali… inspirasi ONE COLOUR FOR ALL OCCASSION. Matilah mak! Kalau lupa nak bawak mekap dan cuma bawak satu lipstik kaler ungu… bolehlah try stail ni. Wakakakaka!

So apa lagi… tak reti-reti nak edit gambar korang??????

~ by adriananatasya on July 7, 2008.

2 Responses to “Jom Make-Up”

  1. gila ko… hakhak.. abis muka model ni ko make over.. tp cantik.. hahaha.. nyesal aku kasi web site ni… aku pm haram ko x layan… kakakaka

  2. eh nak try la…beshnya…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: