Resipi Lagi

Lama dah kot tak share resipi kat sini semenjak resipi lontong hari tu. Maka dengan ini aku secara bangga nak berkongsi resipi seterusnya, KERABU KAKI AYAM. Ada orang geli makan kaki ayam ni. Aku no hal. Ok je. Sedap apa?


Bahan-bahan

10 pasang kaki ayam

1/2 biji timun

1 biji bawang besar

10 helai daun pudina

2 helai daun bawang

1 sudu besar air limau

1 sudu besar pati santan atau susu cair

Garam

Cara Membuatnya

1. Kaki ayam dikikis kulit yang bersisik. Dibuangkan tulangnya. Kemudian dihiris mengikut suka hati. Rebus hingga lembut.

2. Timun, bawang besar, daun pudin dihiris halus dan gaulkan dengan kaki ayam.

3. Kemudian curahkan air limau dan pati santan sedikit-sedikit sambil digaul rata.

4. Bagi yang sukakan pedas bolehlah tumbukkan sedikit cili padi dan gaulkan rata-rata.

5. Enak dimakan masa masih panas.

~ by adriananatasya on August 7, 2008.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: