Balik Kampung

Akak balik kampung uols. Semalam, secara mengejut jek. Mak akak terkejut beruk tengok akak tetiber balik, dah la tak bagi tahu dulu. Kalau dibuatnya mak akak tak ade, naya. Tapi akak dah nekad nak suprisekan mak akak. Memang dia terkejut jugak tu. Ye lah, nak dekat puasa dah, kang bulan puasa ntah sempat, ntah tidak aku balik. Tapi kene jugak, sebab 20 haribulan depan mak akak nak buat kenduri tahlil, untuk arwah abah.

Nak kata happy, memang happy. Tapi sebab akak bertolak senja, so keadaan dah gelap. Dinch mampu snappy-snappy gambar bagai.Kalau siang boleh jugak akak snappy gambar anak-anak ikan kat sana. Sana banyak jawa. Tapi akak bukan jawala. Akak orang Perak, yang berhijrah ke Tanjong Karang. Dengar kata ciknek anak ikan jawa maha besar?? Iye ke?? Hiks… Rahsia laaa!!!!

Photobucket
Pasaraya Ekonomi Sayang katanya. Ni kat Tanjong Karang, depan Hospital besar. Kalau hari Ahad ada pasar malam kat area ni.

Photobucket
Golap nak mampus! Tapi demi peminat DAVOR akak gagahin guga snappy. Gittew… berangan lah mak!

Photobucket
Sesampainya kat umah akak. Time ni hujan baru berhenti. Nampak tak ada pelangi tu? Ha… canti kan? Jangan tunjuk!!!! Nanti tangan kudung! Lariiiiiiiiiiiiiiik!!!!!!

Photobucket
Suasana malam di halaman rumah akak. Very the menyeramkan. Harharhar… takdelah. Aman damai apa ni!

Photobucket
Penananam padi baru nak mula uols… next month, akak balik, sure dapat snappy gambar pady sedang mula menghijau. Tunggu taw!

Photobucket
Anak buah kesayangan akak. Fakhrul Ieman namanya. Suka sangat kalau akak balik!

Gittewlah uols, coretan perjalanan akak semalam. Happy sangat sebab dapat jumpa pemily. Sebagai penutup kata, SAYANGI KELUARGA ANDA! Hiks!

~ by adriananatasya on August 24, 2008.

9 Responses to “Balik Kampung”

  1. wahhhh… aku pun org tanjung karang.. dan dan riana x mengaku org jawa… hahahaha…

    riana nnt kita wat rombongan mkn sate besar kat sana… sate kat sana besar uolls…. murah plak tuh… 90sen jerk… very the economy….

  2. mike ni owang peghok ke…???
    ate nape nak ckp dari awey…
    satu kapey ler ni dgn en.yeop saya!

  3. waah…kome orang perak yop…..kome bkn orang melaka ke yop?pe kehel ni yop??btul ka ape aku ckp ni??hiks..

  4. hi akak!! salam kenal…:)

  5. Riana nape X cakap balek Kg tak cakap? kalau tak…aku boleh ikot sekali, suka la tengok Kg. kat sini.

    Tanjung tu banyak Karang ker?

  6. kos… aku balik mengejut je… saja tetiber rasa rindu. Tanjong karang tu mana ada karang… sawah padi je yg ada.

  7. boleh juga ann.. mmg meriah satet kat tanjong karang… 90 sen sajork dan sangat besar. sedarppphs…

  8. Puan Cokolat… lahir2 terus hijrah ke Tg Karang… nak cakap perak pon tak reti sangat. Hiks!

  9. Okfind88… bila pulak aku cakap aku owang Melaka? Yang Melaka tu Casper..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: