First Day Of Ramadhan

Gigih haku bangun kul 4.30 subuh tadi sebab nak bersahur. Walhal biasanya aku bukannya sahur sangat. Tapi sebab first day, so kegigihannya lainla sikit. Since aku berdua je sahur malam tadi, so takderla haku buat pesta makanan bagai. Cukupla masak untuk dua manusia sajork. Kang aku masak cam berbuka, ada yang mati kekenyangan lak. Aku jugak yang susah. Puasa… puasa…

Ko tengok tu.. awal haku bangun. Siap lagi masak nasi, kerang goreng cili dan sayur campur. Celah mana campurnya, haku taktau. Yang penting takde orang jamah sayur tu. Taulah haku masak tak sedap. Wakakakaka!

Photobucket

Pastu memasakla ayam masak kicap ala kedekut. Dua ketul ayam jek aku masak, sebab dua hamba Allah je yang makan. Hiks! Ni tengok gambo ni buat haku lapar jek. Dah kul baper ni??? Cam lambat lagi jek berbuka. Lariiik!!

~ by adriananatasya on September 1, 2008.

2 Responses to “First Day Of Ramadhan”

  1. wah wah wah.. gigih ko memasak weh… aku pagi td pun … goreng ikan… sambal sutun tayar beskal tuh… ngan sayut bayam jerk… meriah ko siap kerang bagai.. hiks!

  2. aku makan nasik goreng kampong jerrr..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: