Perang Badar

Kisahnya uols, kelmarin mak mengikut kawan mak balik ke rumahnya. Kawan mak ni jantan, dah kahwin tapi belum ada anak. Rupa paras tu bolehla tahan. memula dia ni tak sepatutnya balik, lagipun dia dah pesan kat isteri dia yang dia tak dapat balik malam tu. Suddenly agenda dia cancel, so diapun buat keputusan nak balik, nak supprisekan isterinya yang terchenta itteww. Mak ni pulak sekadar mengikut jek, lagipun dia dah janji nak ajak mak bersahur bagai. Mak ni kalau bab belanja laju sajork.

Dipendekkan cerita, bila sampai je kat rumah, dia nampak ada kasut yang agak asing parking kat depan pintu dia. Memula kawan mak ini tidaklah sangsi apa-apa. Pintu dibuka perlahan-lahan. Ingat tak nak kasi isterinya yang terchenta ittew terjaga gittew. Namun alangkah terkejutnya kami! Isterinya yang terchenta ittew sedang bermukah (bak kata Ann) dengan seorang jantan lain yang agak can do jugak di atas sofa, di ruang tamu. Dua-dua sedang berbogel gittew.

Apa lagi, teruslah naik angin kawan mak ittew. Jantak keberet ittew pulak terus mencapai seluar. Tetibe kawan mak tadi menjerit.



“Bahalol! Kau jangan nak pakai seluar tu! Biar bogel sampai pagi! Biar semua orang nampak %^&#$ kau tu! Berani kau main ngan bini aku ha???!!!”



Gittew! Mamat tu pun dah gabra tahap cipan dah. Dia tak jadi lah nak pakai seluar, sambil tu cuba gak nak explen. Tak ke budusss? Dah depan mata ko main ngan bini dia ada hati lagi nak explen bagai. Bini diapun dah pucat, badan dia cuma cover ngan towel jek.


Time tuh aderla dua tiga orang jiran dah mula keluar. Memasing dah duk depan pintu nak tengok sinetron. Mamat keberet tadi ambikla kusyen kecik nak cover %^&@# dia. Itupun kene maki gak. Kawan mak kata:



“Kau letak balik bantal aku tu!!!! Suka-suka kau nak letak kat %^&@# kau! Biar semua orang tengok. Kurang ajar kau masuk rumah aku. main pulak dengan bini aku!!!”


Biasalah adegan explen dan sorry berlanjutan. Bini dia samp[ai nangis-nangis mintak mahap. Kalau mak, mak ceraikan sajork. Hihiks. And unSANGKArebel, kawan mak tadi angkat tv plasma 32 inci dia dan baling kat jantan keberet ittew. Melatoppppp! (Rugi taw! Bagi kat mak lagi bagus) Jangn kata tv, lampu, rak kasut semua berterbangan. Sibbaik tak ada parang kat situ.


Keadaan berlanjutan sehinggalah di tenteramkan oleh jiran-jiran. Lastly dalam pukul dua, jantan keberet tu balik. Mak tak tahulah apa kesudahannya, sebab mak pun takut nak tanya. Yang penting jantan ittew memeang keparat (Kawan kami gak tu actually) dan isteri dia yang terchenta ittew memang hanjeng. Sahur mak yang kununnya ditaja telah lerai, kenelah singgah kedai mamak, taja sendiri. Nasihat mak kepada suami isteri sekalian alam, JANGAN CURANG! Adios dan selamat berbuka.

~ by adriananatasya on September 23, 2008.

2 Responses to “Perang Badar”

  1. Kisah benar ke nie?

    NGERI!

  2. mo pinsan aku baca..arghhhh…tol kew??aduii….add….terasa taw diriku…napa la bkn aku yg jd suami c ppuan itew??leh gak pinang add…huhu..SALAM LEBARAN ADD..MAAF LUAR DN DALAM K

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: