Deepavali Open House

Akak baru balik dari umah kawan akak, TJ di Petaling Jaya tadi. Dia buat open house sempena Deepavali. Sedap uols makanan dia. Capati pun ada. Seumur hidup akak, tak pernah lagi akak makan capati yang selembut ittew. Biasa kalau akak makan kat kedai mamak, mesti keras semacam jek capati tuh.

Tercakap pasal kedai mamak, kat Puta Perdana ni ada satu kedai mamak, nama dia Restoran PP1. Dulu roti canai dan capati kat situ memang feveret aku. Tapi sekarang aku rasa kuah dia dah cair. Mungkin dia tambah air kot. Lagi satu, akak cukup tak berkenan ngan pompuan gemok yang jaga kat kaunter dia. Cam berlagak je. Pastu suke mengutuk-ngutuk akak dalam bahasa tamil ngan kawan-kawan dia. Akak rasala dia mengutuk atau mengumpat. Pastu kalau kita nak bayar, make sure kita kira balik. Sebab kekadang dia kira tak sama ngan harga kat menu. Akak pantang betul kalau dia kira lain. Harga minum RM 1.20 tapi dia kira kat cash machine RM 1.30. Hello aunty… mata aii tak rabun lagi ok! Kalau nak kaya cepatpun takyah la pakai taktik kotor camtuh. Jijik tau! Dah banyak kali kantoi ngan akakpun tetap tak insap! So now, akak dah beralih ke kedai mamak yang lain lak.

~ by adriananatasya on October 27, 2008.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: