Tag Dari Miss Fifiey


Kali ini akak terpaksa menjawab tag dari Puan Ustajah iaitu Fifiey. Soalan tag dia berkisar tentang zaman persekolahan yang dah berkurun akak tinggalkan. Layan je la.

1. Who were your seatmates?
Soal;an ni untuk darjah berapa ek? Aku ada ramai budak yang dok sebelah aku ni. Takkan nak cerita sorang-sorang kot? Sampai esok pun tak habis! Eh… citer pasal form 5 sajork ek? Aku lupa la sapa dok sebelah aku. Aku dulu suka pindah-pindah meja.

2. Still remember your English teacher?
Yup. masa Form 5. English teacher merangkap guru kelas. Tapi aku lupala nama dia. Hampeh kan??? Tapi dia my peberetttt cikgu la.

3. What was your class name?
BESTARI. Sumer bijak dan bestari macam aiii gak!

4. Who was your first love then?
Tak perlu ceriter di sini. Malula… Hohoho!

5. Made friend to the lower years?
Mestilah. Dorang cute-cute.

6. Had a boyfriend/girlfriend?
Dua-dua ada. Takkan aii nak jadi kera sumbang lak kat sekolah tu.

7. How was your table arrangement in class?
Berpasangan. I mean 2 by 2. Cam nama kumpulan muzik dah ni.

8. Made any enemies?
Banyak weh. Biasalah akak glemer time sekolah dulu so ramai yang dengki ngan kechatikkkkkkkhan akak!

9. What games did you play?
Game SAHIBA. Bolehhh????

10. Did you buy your lunch?
Yup. Kat sekolah kuih murah jek. RM 0.20 jek seketul.

11. Were you a party animal?
Hey!!! Aiii alimah ok masa sekolah. Ala-ala angel gittew!

12. SKIP CLASSES?
Pernah. Masa kelas matematik. Aku benci kat cikgu tuh. Sebab dia suka suruh aku jawab soalan matematik kat papan hitam. Aku ni ala-ala bongok sikit bab kira-kira ni, tapi expert bab ilmu hisap. Eh… hisab.

13. Did you get suspended/expelled?
Takkkkkkk!!!!! Dah kata aku alimmmmmm kannnn??????

14. Can you sing the School song?
Dulu boleh, sekarang dah lupa. Lagipun lagu sekolah akak tu cam lagu jepun.

15. What was your favorite subject?
Ntahla… aku bukannya suka sangat belajar ni. Hohoho… tapi aii lulus cemerlang ok masa SPM.

16. What was your school’s full name?
Sek. Men. Keb. Sungai Burong. Ada banyak burung kat sana.

17. Did you go to the dances?
Aku ni menari pun cam kayu. Kalau bab nyanyi dan koir tu aku expertla. Mr Lovess…. awasssss!!!!!! Ko hengat ko sorang je leh nyanyi ek???

18. Where did you go most often during breaks?
Belakang toilet. Skodeng bebudak masuk toilet.

19. If you could go back in time and do it all over, would you?
Boleh… kalau tak perlu menghadapi peperiksaan. Ok tak?

20. What do you remember most about 5th year?
Mestilah masa nak berpisah… masa lepas exam tu. Kebanyakan dorang… hampir 95% aku tak pernah jumpa dah sampai sekarang. Sob.. sob…

21. Worst memory in 5th year?
Kena lari kat padang sebab ponteng kelas tambahan. Cikgu tu period kot time tu… pasal tu garang semacam jek.

22. Tag di hadiahkan kepada rakan2 blogger yang glemer

  • Kos
  • Nik Hafiz
  • Nebess
  • Laura
  • Temah

~ by adriananatasya on November 2, 2008.

3 Responses to “Tag Dari Miss Fifiey”

  1. muakakakkakakaka

  2. ADOI…aku pun kena TAG juga ker? ok la…nanti aku siapkan tugasan.

  3. kena tag tak pa kose jgn tek sudah… wakakak lariiiiii… kah kah kah

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: