Wadefak?

Semalaman aku bengang tak dapat masuk tenet. Service not available at this moment. If problem presisit please call bla.. bla.. bla.. Wadefakkkk Celcom Broadband???? Aku memang tengah moody sesangat semalam. Ni la aku nak cerita.

Kekadang kita kesian kat kawan. Tapi kawan tu ada jaga balik hati kita?
Kekadang kita berhasrat nak tolong kawan, tapi lastly kawan tu pijak balik kepala kita

Untuk apa aku nak tolong sangat dia?

  • Sebab dia yang call banyak kali nak mintak aku carikkan keje kat sini
  • Sebab aku tau dia ni takde duit, dan perlukan duit
  • Sebab aku rasa dia ni patut belajar berdikari since your age is 27

So aku dapatkanla satu kerja di tempat kerja aku untuk kawan aku ni. dari tahun lepas lagi dia selalu mintak aku carikkan kerja kat sini. Aku ni sebagai kawan ikhlas la nak tolong. Kita hidup kat dunia ni tak lama. Kekadang kita susah juga. Time susah nanti InsyaAllah kawan tu mungkin boleh tolong kita balik. So aku try mintak kat bos aku bagi kawan aku tu gaji daily. Sebab aku tau dia susah nak survive dalam masa permulaan ni. Sebelum tu bos aku siap tanya kat aku:

  • Dia ni boleh kerja tak?
  • Rajin tak?
  • Boleh diharap tak
Then sekarang apa aku nak cakap PUKIMAKKKK?????!!!


Kau balik kampung tak cakap kat aku. Bila aku cakap “hari ni masuk kerja pukul 2” ko jawab balik:

Aku rasa aku tak dapat kerja la hari ni. Badan aku tak sihat. Migrain.

Migrain pukimak kau! Naik bas pergi IOI Mall larat pulak? Rupa-rupanya time aku keje ko dah kemas baju dan berambus naik KTM tren. Dari awal lagi aku dah pesan:

  • Kerja kat sini kene rajin-rajin
  • Jangan aniaya aku. Aku penat yakinkan bos aku yang kau boleh kerja

Lastly kau aniaya aku jugak kan? Aku bagi kau susu kau balas tuba kan? Terima kasih banyak-banyak Megat!


Updated at 11.15pm
Sampai sekarang dia takde sms aku. At least mintak maaf, then explain napa berenti keje dan balik kampung tanpa bagitau aku. Takpelah, anggap je pertolongan aku tu ikhlas.

~ by adriananatasya on November 12, 2008.

7 Responses to “Wadefak?”

  1. MEGAT tu siapa? yg tido londeh kat sofa di ruang tamu kamoo kat entri yg kamoo post sebelum ni tu…ker? Dia ker yg aku kata “YG PENTING….PERUT” tu ker?

  2. ya tepat sekali…

  3. kekekeke.. apa kes la megat tuh ek.. mesti ada apa2 kot riana.. kalu tak x kan dia lari balik perlis… hiks

  4. megat mana nie weh??

    adehhh…saper arrrrr

  5. megat tu nampak baik..
    x snagkaa laa plak kann..
    sabor ek riana..

  6. saba la riana..
    wadefak2 gakk..
    maybe dier ade period tyme2 kot..
    sabo laa…
    aku tau ko tgh demam+geram..
    so bek ko stay calm n rest mind..
    so,kite enjoyyyy!!!

  7. sgt kesian… hai… salam kenal yek!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: