Gigih Dalam Geram

Blog Under Construction katanya. Gigih merenobet blog ni di pagi-pagi buta ini. Bukan apa uols, akak rasa bosan pulak dengan layout yang sedia ada. Padahal bukan grand sangatpun layout yang baru ni, Back To Basic kaedahnya. Basic lah sangat.

Akak baru pas makan megi. Motip kan bermegian di pukul 4 pagi, pastu klem badan cam gajah. Amat tidak sesuai. Akak nampak hosmet akak yang akak tak suka tu beli macam-macam, letak dalam peti sejuk. Siap ada beger dan hotdog lagi. Kalau akak jahat rasa cam nak buang je dalam tong sampah. Sakit hati uols. Dia ada masalah ngan kawan akak, so akak kah yang pataut terima balasannya? Akak rasa macam ada stranger dalam umah akak. Nak halau, akak kene jaga ati Incik Casper juga. Ibarat kalau jentik telur kanan, telur kiri terasa juga. Tapi kalau non ado telur? Hiks! Semalam dia kemas semua barangan elektrikal dapur, masuk kotak dan simpan dalam bilik dia. Wadefak? Ingat kejadah sangat ke aku nak pakai harta benda dia. Akak taulah dia orang ado-ado, so mampu beli apa-apa saja yang dia mampu. Tapi sesungguhnya kau tu plastik! Kau bukanlah selebrity macam hosmet Kak Senduk (walauponn). Kau hanyalah seleburit yang kalau ko keje kat GSC IOI Mall ittew selama 10 tahunpun takkan ada orang opper ko berlakon. Err..apasal akak emo sampai babitkan orang lain ni ek? Hiks! Ampun!

Kesudahannya uols. akak nak tido. Esok pagi nak keje. Esok pepagi lagi akak nak pergi Putrajaya. Akak nak periksa kekukuhan bangunan kat sana. Hiks. Eh, jangan memain, Putrajaya banyak anak ikan tau. Tetap kan???!

~ by adriananatasya on November 24, 2008.

4 Responses to “Gigih Dalam Geram”

  1. hahahaha..bermasalah lg ko hosmet ko tuh??

    kalo aku..aku lesing je weh…
    apasal plak dier angkut sumer bebarang dier masok bilik???
    aku plak nak cakap..’WTF!!!??’

  2. hahhaha.. sebab dia takut kiterorang pakai nharta bende dia macam mekrowave, oven dll tu.

  3. kalu segala benda dah di angkut masuk bilik… baik pindah rumah jer… semak!

  4. wakakka.. aku pernah curik masuk bilik dia. siap ada tikus… mmg sarang tikus. tikus itu (hamster) siap ada yang mati lagi, dah jadi bangkai.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: