Once Again Ke Putrajaya

Penat plak aku rasa hari ni. Tadi aku terpaksa hantar stok tepung ke Putrajaya. Sekali sampai-sampai lepas park je kereta hujan turun dengan selebat-lebatnya. Habis basah baju aku. Terpaksalah aku melepak kat sana sampai pukul 10.00 malam. Tetiber ada sorang anak ikan ni sebuk tanya pasal kuih raya. Pekejadah kalau raya dah abis? Aku rasa dia sesaja je tu sebab pelik tengok tepung-tepung yang aku bawa tu. Apa lagi.. akak pun meroyan la kat situ. Siap akak bagi rasa sampel kuih yang dah siap, brownies, kek coklat dan butter cake segala. Satu-satu akak eksplen sampai muka dia dah naik merah. Nak cover malu dia beli jugak satu pek tepung. Aku pasti dan yakin dia takkan masak tepung tu sebab dia bukan dari golongan orang yang masak kat rumah. Dia nak kaber malu je tu. Yang penting padanlah dengan muka kau khannnn?
Yang penting anak ikan kat Pasar Tani Mega Putrajaya ni very the kendu nak mamposs. Kira berair segala rongga tengok dierorang sumer ni. lagi-lagi bila tengok dierorang berbasah dalam hujan. Very the seksi uols. Hujan? Macam hindustan sangat kan? Keji lah… berpayung daun pisang bagai. Takpelah, lenkali kalau akak datang sini lagi akak cubalah mengorat sorang dua, leh buat peneman di kala hujan.

I was hoping dalam masa terdekat ni akak akan sempat dan dapat siapkan website untuk perniagaan tepung segera ni. Masa akak addinch cukup uols. Mana nak keje, nak jaga blog sfc dab blog peribadi, jaga anak ikan, jaga kucing dan jaga laki? Next time haruslah akak war-warkan kedatangan akak ke sana supaya anak-anak ikan kat sana beratur menanti kehadiran akak. Propah nya aku!! Hohoho.

~ by adriananatasya on November 25, 2008.

One Response to “Once Again Ke Putrajaya”

  1. suka la blog u.
    cute n funny ;D

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: