PERSEMBAHAN TERBAIK AJL

Recall balik ingatan aku pada AJL 2006 agaknya ni. Satu-satunya persembahan yang paling aku suka. Biasa kat AJL kita tengok penyanyi-penyanyi ni berhempas pulas bawak api, ular, beruk, tenggiling, gajah dan ntah hapa binatang lagi untuk menang kategori persembahan terbaik, I mean sebelum kemunculan Mawi la. Oopps.

Well, ada jugak yang berdiri sambil nyanyi tapi menang persembahan terbaik iaitu M. Nasir. Tapi masa tu kategori persembahan terbaik bukanlah diadili melalui sms, tak macam sekarang. Sekarang jari menjadi penentu. Kalau jari pendek, maknanya ciknek pendek. Eh? Apa aku melalut ni?

Bercakap tentang video kat atas ni, yes I’m a die hard fan of Siti. Aku suka sebab dia ni sweet je. Kalau tarik high note pun senyum jek. Takdelah nak buat muka terberak macam sesetengah artis tu. Hiks! Dalam banyak-banyak persembahan dia kat AJL lagu Ku Milikmu inilah yang jadi feveret aku. Arrangement muziknya diubah khas untuk AJL. Agaknya tahun ni milik siapa? Mungkinkah Stacy? Akupun harap-harap macam tu.

~ by adriananatasya on December 29, 2008.

4 Responses to “PERSEMBAHAN TERBAIK AJL”

  1. Hi! Adriana,

    I can’t help but agree with you that Siti’s KuMilikmu at AJL was her best AJL performance. She had won best performance awards at previous AJLs but those performances pale in comparison to her KuMilikmu AJL’s performance. That showed how much she had matured as an entertainer on stage.

    I come to learn about Stacy since i became a fan of this blog. I have stopped watching Akademi Fantasia long time ago, because after the third season it is all became cliche to me. It is awfully boring…lol

    Anyways, the other day, i found Stacy’s rendition of Rossa’s “Atas Nama Cinta” from youtube. Awww! she was awesome. She is gifted with soothing crystal clear voice. I believe the voters had made a brilliant choice!. All the best to Stacy for her upcoming debut AJL Final performance. Hope she’ll go far as a singer and an entertainer.

    Stacy Boleh!

    Riz – Sydney

  2. Thank you so much Riz, there's only two stars in my heart. Siti & stacy!

  3. ku milikmu tu yang Siti ada wat Tap dance kan…?? pastu adik dia (Sareah) nyanyi rap…

    “kau milik aku… aku milik kamu….”

    hiks… betol x??

    wah ketara la aku ni pun fan siti…

    ada aku kisah…???

    -cheers-

  4. Saerah ka? saerah tu aku rasa masa konsert fantasia di bukit jalil la..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: